Furtuna violentă care s-a abătut în Bulgaria a ucis două persoane. Oraşul balnear Varna a declarat stare de urgentă

20.11.2023 - Două persoane au fost ucise în acest weekend în Bulgaria de o furtună violentă, care a afectat şi România, transmite France Presse conform Agerpres.
O femeie în vârstă de 43 de ani a fost strivită de un copac în oraşul Varna, în estul ţării, Sâmbătă seara, a anunţat duminică poliţia bulgară într-un comunicat. Doi salvatori care au venit la faţa locului au fost, de asemenea, răniţi de crengile căzute.
Anterior, la Sofia, un şofer în vârstă de 65 de ani a fost ucis când un copac s-a prăbuşit peste maşina sa, în timp ce soţia sa a fost spitalizată în stare gravă.
Deşi situaţia meteorologică s-a calmat duminică în capitală, estul Bulgariei se confrunta în continuare cu vânturi puternice de peste 100 km/h şi o mare agitată cu valuri de peste cinci metri.
Oraşul balnear Varna a declarat stare de urgenţă, la fel ca alte opt localităţi din regiune, iar oamenilor li s-a cerut să rămână în casele lor.
”Energia electrică a fost întreruptă în toate părţile oraşului”, a declarat primarul din Varna, Blagomir Koţev, adăugând că multe vehicule au fost blocate din cauza a „tone de crengi” de pe drumuri.
Haosul a fost exacerbat de zăpada din nord-estul ţării, unde poliţia a primit zeci de apeluri de la automobilişti blocaţi.
Traficul aerian şi feroviar a fost, de asemenea, grav perturbat.
 
sursa: G4Media