Grecia schimbă regulile. Testul COVID, obligatoriu la frontieră

01.07.2021 - O informație apărută în presă dă emoții românilor care vor să călătorească în Grecia. Toţi cetățenii români care vor să intre în Grecia au nevoie de un test COVID la frontieră, indiferent dacă sunt sau nu vaccinaţi anticovid.
Regula se aplică celor care călătoresc pe cale terestră.
Persoanele depistate pozitiv la aceste teste vor intra în carantină 10 zile, sau 7 zile dacă sunt vaccinate.
În ultima zi, carantina se va încheia cu un nou test PCR. Noile reguli se aplică tuturor persoanelor cu vârste peste 12 ani.
MAE a publicat de site, pe 30 iunie, un nou anunț:
Se mențin toate măsurile de prevenție și de izolare socială aflate în vigoare până la data de 03.07.2021, noi măsuri urmând a fi anunțate în funcție de evoluțiile situației epidemiologice.

Pentru cursele aeriene interne actualele măsuri se prelungesc până la data de 05.07.2021.

În perioada 26.06.2021–03.07.2021, intrarea pe teritoriul Republicii Elene este permisă, în continuare, tuturor persoanelor care prezintă rezultatul unui test rapid, efectuat în statul de proveniență ori în cel de tranzit, a cărui valabilitate să nu fie mai mare de 48 de ore de la data prelevării.

Această măsură este valabilă pentru toate persoanele cu vârsta de peste 12 ani împliniți.

Rezultatul acestui test NU poate fi substituit cu cel al testului rapid care se efectuează obligatoriu pentru toate categoriile de persoane (indiferent de statul de destinație), după intrarea în Grecia.