Printre alimentele care stau la baza bucatariei traditionale romanesti, se numara si fasolea. Oriunde s-ar afla in lume, romanului i se face dor sa manance o iahnie de fasole gustoasa, cu castraveciori murati!
Va sugeram un mod in care sa faceti acest fel favorit de mancare:
Ingrediente necesare:
400 g de fasole boabe
100 g de ceapa tocata
100 g morcov razuit
100 g telina razuita
50 g pastarnac razuit
100 g de ardei cubulete
10 g de boia dulce
150 ml suc de rosii
o legatura de frunze de patrunjel sau marar
o radacina de doi cm de ghimbir
cimbru
foi de dafin
ulei
sare
Fasolea se pune la inmuiat in apa rece timp de 12 ore. Se strecoara, se spala si se pune la fiert timp de 10 minute. Se strecoara din nou, apoi se pune apa calda si se lasa la fiert.
Ceapa, ardeiul, morcovul, pastarnacul si telina se pun la calit in apa cu putina sare. Dupa putin timp se pune ghimbirul tocat marunt. Ghimbirul in compania fasolei are un gust de nedescris. Nu e de ocolit, trebuie sa incercati! Continuam adaugand fasolea si boiaua dulce, apoi se toarna sucul de rosii. Se lasa 10 minute la fiert, apoi se adauga foile de dafin, cimbrul, verdeata si uleiul. Se ia de pe foc si se lasa cu capacul pe vas timp de 5 minute.
Nu putem sa spunem decat atat: unde e traditie, e bun gust!
Pofta buna!
O reteta culinara preparata de catre Dorelia Pironea
Va sugeram un mod in care sa faceti acest fel favorit de mancare:
Ingrediente necesare:
400 g de fasole boabe
100 g de ceapa tocata
100 g morcov razuit
100 g telina razuita
50 g pastarnac razuit
100 g de ardei cubulete
10 g de boia dulce
150 ml suc de rosii
o legatura de frunze de patrunjel sau marar
o radacina de doi cm de ghimbir
cimbru
foi de dafin
ulei
sare
Fasolea se pune la inmuiat in apa rece timp de 12 ore. Se strecoara, se spala si se pune la fiert timp de 10 minute. Se strecoara din nou, apoi se pune apa calda si se lasa la fiert.
Ceapa, ardeiul, morcovul, pastarnacul si telina se pun la calit in apa cu putina sare. Dupa putin timp se pune ghimbirul tocat marunt. Ghimbirul in compania fasolei are un gust de nedescris. Nu e de ocolit, trebuie sa incercati! Continuam adaugand fasolea si boiaua dulce, apoi se toarna sucul de rosii. Se lasa 10 minute la fiert, apoi se adauga foile de dafin, cimbrul, verdeata si uleiul. Se ia de pe foc si se lasa cu capacul pe vas timp de 5 minute.
Nu putem sa spunem decat atat: unde e traditie, e bun gust!
Pofta buna!
O reteta culinara preparata de catre Dorelia Pironea