Harghitenii caută solutii pentru a nu pierde turiștii care nu mai pot vizita Salina Praid

02.08.2022 - Aplicaţia Visit Harghita a întocmit o listă cu obiective turistice şi activităţi de vacanţă, ca alternativă la închiderea salinei Praid, obiectiv preferat de cei mai mulţi dintre turiştii care veneau în zona respectivă.
„Praid şi împrejurimile sale au mai mult de oferit decât salina. Dacă trebuie să vă regândiţi vacanţa din cauza reparaţiilor în desfăşurare la mină, iată câteva atracţii şi activităţi pentru dumneavoastră!”, este descrierea la lista pusă la dispoziţie atât în aplicaţia mobilă Visit Harghita, cât pe site-ul cu acelaşi nume.
Pe lista de alternative întocmită pentru turişti se numără ştrandul cu apă sărată din Praid, Canionul de Sare, Casa Fluturilor, Rezervaţia Naturală „Dealul Sării” sau Centrul Wellness din localitate.
De asemenea, turiştii sunt îndemnaţi să viziteze şi obiective turistice sau naturale din împrejurimi, cum ar fi Rezervaţia Geologică Dealul Melcului din Corund, Muzeul de Aragonit din aceeaşi localitate, Statuia „Inima lui Isus”, de pe Dealul Gordon sau Parcul Mini Transilvania din Odorheiu Secuiesc.
În plus, celor care şi-au programat vacanţa în zonă li se recomandă şi diverse activităţi de vacanţă, precum olărit, prelucrarea iascăi sau prepararea faimosului kürtöskalacs (colac secuiesc).