Iarna revine cu toată forta

23.02.2018 - Se va simți o răcire foarte pronunțată. La început vorbim despre Moldova și despre depresiunile Carpaților Orientali, dar din noaptea de duminică spre luni, vorbim despre o generalizare a gerului, adică temperaturi sub minus 10 grade în toate regiunile țării și nu numai pe parcursul nopților.
Nopțile vor fi cu temperaturi de minus 10, minus 20 de grade, în special duminică spre luni și luni spre marți, iar zilele vor fi din ce în ce mai reci.
Nu prea negociem cu gerul, pentru că vorbim și de temperaturi maxime în jurul a minus 10 grade, inclusiv în zona Capitalei. Sunt temperaturi foarte apropiate de recordurile lunii februarie, cu cele mai scăzute temperaturi înregistrate vreodată. Pe de altă parte, este și un pic de vânt care va intensifica senzația de frig.
Începând de luni, vorbim și despre precipitații, care își vor face apariția, mai ales în partea de sud sau jumătatea de sud a țării și vor fi însoțite de un vânt în intensificare.
Este foarte posibil ca luni, marți, aceste ninsori să aibă aspect de viscol. Toată acea ninsoare se va depune pentru că va veni pe un sol înghețat.