IGSU: Peste 3.500 de pompieri, pregatiti sa intervina daca apar probleme din cauza vremii

27.11.2017- Potrivit Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, peste 3.500 de pompieri cu peste 600 de mijloace tehnice sunt pregătiţi să intervină în sprijinul populaţiei şi autorităţilor locale.
În contextul emiterii de către Administraţia Naţională de Meteorologie a avertizărilor de cod galben şi cod portocaliu, care prognozează ploi abundente, intensificări ale vântului şi ninsori în mai multe zone din ţară, IGSU a dispus unităţilor subordonate luarea măsurilor necesare pentru prevenirea şi gestionarea optimă a eventualelor situaţii de urgenţă.
”Pentru eficientizarea misiunilor de răspuns, s-au dispus măsuri de activare a grupelor operative în cele 7 judeţe aflate sub incidenţa Codului Portocaliu ( ISU Argeş, ISU Braşov, ISU Buzău, ISU Covasna, ISU Dâmboviţa, ISU Prahova şi ISU Vrancea) şi asigurarea rezervei de personal care să completeze, la nevoie, echipajele de intervenţie. Totodată, în judeţele unde, din experienţa anilor trecuţi, există posibilitatea producerii inundaţiilor sau a fenomenului de zăpor, echipaje ISU monitorizează cursurile de apă pentru identificarea şi eliminarea potenţialelor stări de pericol pentru comunităţi”, a transmis, luni, IGSU.