Amenajările verzi din spaţiile aglomerate urbane contribuie în mod benefic la sănătatea locuitorilor din aceste zone, arată rezultatele unui studiu britanic publicat în jurnalul Psychological Science, notează BBC.
Spaţiile verzi, precum grădinile şi parcurile, contribuie la micşorarea riscului dezvoltării afecţiunilor mentale şi îmbunătăţesc semnificativ calitatea vieţii, a reieşit din cercetarea efectuată de dr. Mathew White, împreună cu colegii săi de la Centrul European pentru Mediu şi Sănătate Umană din Marea Britanie.
Mai mult, dr. White susţine că impactul benefic al traiului în astfel de zone urbane este comparabil cu o treime din starea pozitivă datorată căsătoriei.
Acesta adaugă faptul că studiul întreprins ar putea avea o influenţă majoră asupra factorilor de decizie politică cu privire la investirea resurselor publice în amenajări de parcuri şi spaţii verzi, dar şi în întreţinerea acestora.
De asemenea, Beth Murphy, managerul clinicii pentru sănătate mentală Mind, subliniază că aproximativ 94% dintre cei care practică „exerciţii verzi" în aer liber declară că se simt mai bine din punct de vedere mental şi că se bucură de beneficiile aduse de aceste activităţi asupra sănătăţii lor fizice. Ea susţine şi că astfel de obiceiuri reprezintă o escapadă din ritmul stresant al vieţii de zi cu zi.