Un studiu publicat în Canada’s Breakfast Report arată că există discrepanţe mari între ce spun şi cred părinţii despre micul dejun şi ce observă profesorii la şcoală. Doar 7% dintre mame au recunoscut că şi-au lăsat copiii să meargă la şcoală fără să fi mâncat, cel puţin o dată pe săptămână. Pe de altă parte, profesorii cred că numărul este de patru ori mai mare, bazat pe comportamentul lor. Mai mult de jumătate dintre profesori cred că notele proaste pot fi o consecinţă a unei diete dezechilibrate, realatează PRNewswire.
O părere susţinută de rezultatele studiului unei echipe de cercetători din Canada, care arată că elevii care aveau o dietă echilibrată au obţinut rezultate mai bune la şcoală şi erau mai sociabili decât cei care nu mâncau de dimineaţă. Pe parcursul celor 2 ani, cât a durat studiul, s-au observat îmbunătăţiri semnificative în rezultatele obţinute la ortografie şi la matematică. Elevii care luau micul dejun au avut rezultate cu 10% mai bune la aceste materii faţă de cei care nu mâncau de dimineaţă.
Experţii recomandă ca părinţii să le ofere zilnic copiilor un mic dejun echilibrat, cu alimente diversificate care să fie în special bogate în fibre, proteine, vitamine şi minerale.
sursa: semneletimpului.ro