Imunizare într-unul dintre cele mai încercate spitale: Institutul Marius Nasta din Capitală. Peste 2700 de cadre medicale din tară s-au vaccinat anti covid până acum

31.12.2020 - Jumătate dintre angajații Institutului Marius Nasta se vor vaccina anti-covid. Imunizarea într-unul dintre cele mai încercate spitale COVID din Capitală va începe chiar în ultima zi din an, iar prima etapă se va termina după 2-3 zile. La nivel național au fost vaccinate 2778 de persoane și s-au înregistrat 13 cazuri de efecte adverse minore, printre care febră și durere la locul injectării. Două persoane au avut o reacție alegerică ușoară.
În jur de 350 de angajați ai Spitalului Marius Nasta - cam jumătate din personal - vor fi imunizați începând cu data de 31 decembrie.
La Institut au fost deja amenajate două cabinete, unde vor putea fi vaccinați cam 5-6 oameni pe oră.
Dacă pentru spital procentul celor care se vor vaccina în prima etapă este de 50 %, potrivit directorului medical, aproape toți cei care lucrează în zona COVID se vor imuniza în prima etapă.
Medicul Gina Ciolan spune că a văzut prea multă durere provocată de infecția cu SARS-CoV-2 ca să nu profite de acest vaccin.
Din februarie și până acum, Spitalul Marius Nasta a tratat peste 1400 de pacienți cu COVID-19. Peste 140 dintre aceștia nu au mai putut fi salvați.