Incendiu violent la centrul comercial Prosper din sectorul 5. Degajări mari de fum. A fost emisă o avertizare RO-ALERT

22.03.2022 - Un incendiu violent s-a produs la centrul comercial Prosper din sectorul 5, numeroase efective de pompieri fiind trimise în zonă. Sunt degajări mari de fum, iar autoritățile au emis un mesaj Ro-Alert prin care oamenii sunt îndemnați să ocolească zona.
Avertizarea RO-ALERT referitoare la incendiul puternic de la centrul comercial Prosper din sectorul 5 a bruiat conferința de presă susținută la Cotroceni de președintele Klaus Iohannis și președintele Poloniei, Andrzej Duda.
Mai mulți martori citați de televiziunile de știri spun că înainte de izbucnirea incendiului s-ar fi auzit un sunet puternic și vorbesc despre o posibilă „explozie”. Momentan, autoritățile nu au transmis nimic oficial referitor la cauza incendiului.
Pompierii au anunțat că incendiul este localizat, iar suprafața totală afectată este de aproximativ 1.200 mp.
„Vestea bună este că nu sunt raportate victime, salvatorii sunt în plină acţiune, iar incendiul este deja localizat”, a transmis Cărbunaru.   Și directorul general al Autorităţii Naţionale de Meteorologie, Elena Mateescu, a transmis în conferința de presă că viteza vântului este în diminuare, de la 40-45 de km/h la 20-25 de km/h, ceea ce va face ca norul de fum provenit de la incendiu să se disperseze şi să se îndrepte spre sud-vest. „Aceasta însemnând posibilitatea ca, mai ales că incendiul a fost localizat, să nu avem o extindere în următoarele ore şi luând în considerare şi conexiunea cu condiţiile meteorologice care ar fi putut să favorizeze”, a declarat directorul ANM.