Reteta de astazi ne scuteste de grija fierberii, pentru ca “Hrisca si ciuperci” este o specialitate care se coace in cuptor.
Ingredientele sunt:
o cana si jumatate de hrisca
o jumatate de kg de ciuperci taiate felii
doua cepe taiate marunt
3 catei de usturoi
un ardei rosu taiat marunt
doua cani de apa
doua linguri de vegeta
patrunjel verde si ulei de masline
Se incinge cuptorul. Se calesc ceapa, usturoiul si ardeiul in putina apa si o lingura de ulei. Dupa ce se inmoaie putin, se adauga si ciupercile.
Se pune compozitia intr-o tava yena, se adauga hrisca, apa si vegeta. Se acopera tava cu o folie de aluminiu si se lasa la cuptor pentru 50-60 de minute. Cand apa a scazut si hrisca s-a fiert, se descopera tava, se orneaza cu patrunjel si se mai lasa un minut in cuptor.
Hrișca este o excelentă proteină vegetală, conține 8 aminoacizi esențiali, inclusiv lizină. De asemenea este o sursă excelentă de mangan, cupru și magneziu precum și de fibre. Este un aliment slab caloric fiind recomandat persoanelor cu probleme de greutate.
Pofta buna!
O reteta culinara inedita preparata de catre Dorelia Pironea