Infrastructura și lipsa accesului la utilităti, principalele probleme în sate și în orașele mici. Alegătorii au mers cu sperante la vot

29.09.2020 - Asfaltarea este un lux sau doar un vis în multe dintre localităţile României. Avem încă locuri în care nu există canalizare, nici energie electrică. Iar reţelele de gaze naturale lipsesc inclusiv pe unele străzi din marile oraşe. Sunt probleme rămase nerezolvate de zeci de ani, dar care ar putea fi măcar începute de viitorii primari.
În unele oraşe mici şi sate din apropierea Capitalei, oamenii au ieşit în număr mare la vot cu speranţa că vor putea trăi mai bine. Au fost chiar şi cozi. Mari. Cu reguli de distanţare greu de respectat.
Orașul Fundulea, județul Călărași. Localnicii nu s-au lăsat aşteptaţi la vot. dar în fata secțiilor au găsit cozi. În jurul orei 11.00, erau alegători care așteptau în stradă, unde cu greu s-a respectat regula distanțării.
Cei mai mulţi dintre localnici ştiau ce aşteaptă de la viitorii aleşi locali.
În satul Islaz din Ilfov, mulți dintre alegători au venit la urne după slujba de la Biserică.
Lista de așteptări e lungă și în satul Sărulești din județul Călărași.
În sate și în orașele mici, cele mai mari probleme rămân infrastructura și lipsa accesului la utilități. Alegătorii tot speră că până la urmă cei pe care îi votează îşi vor respecta promisiunile.