Institutul Cantacuzino lansează pe piată primul lot al produsului imunomodulator OROSTIM-HV. Suplimentul se administrează în perioadele cu risc de aparitie a infectiilor respiratorii

01.12.2020 - Institutul "Cantacuzino" lansează pe piaţă imunomodulatorul OROSTIM-HV, care va putea fi achiziţionat începând de miercuri, 2 decembrie, de la punctul de vânzare al Institutului din Splaiul Independenţei nr. 103, informează Ministerul Apărării Naţionale.
"OROSTIM-HV este un supliment alimentar care conţine o combinaţie dintr-un lizat atomizat format din 15 tulpini bacteriene şi o pulbere de extract de orz verde. Are proprietăţi antioxidante şi de stimulare a imunităţii, determinând creşterea rezistenţei organismului la infecţii", arată Ministerul Apărării Naționale.
"Produsul se administrează în perioadele cu risc de apariţie a infecţiilor respiratorii persoanelor care lucrează în colectivităţi cu susceptibilitate crescută de îmbolnăvire, copiilor cu infecţii respiratorii repetate şi persoanelor de vârsta a treia în stări cu imunitate scăzută", se mai arată în comunicat.
Suplimentul va fi dezvoltat în continuare.
Anul viitor, Institutul "Cantacuzino" va realiza transferul tehnologic într-o altă arie de fabricaţie pentru producţia în serie.