Interes crescut din partea populației pentru programarea la vaccinare. Fostul președinte Traian Băsescu s-a vaccinat anti-Covid-19

18.01.2021 - La o zi după șeful statului, s-a vaccinat și premierul Florin Cîțu, îmbrăcat cu un tricou cu un mesaj de încurajare pentru populație. Abia aici apar probleme. De vineri, de când s-a deschis platforma informatică, în Capitală s-a fost atins capacitatea maximă și nu se mai pot face programări. La fel și la Cluj. Pfizer, care produce primul serul ajuns în România, dă o veste proastă: în următoarea perioadă va reduce livrările către Europa.
Din momentul în care platforma a devenit funcțională, sute de mii de români au încercat să o acceseze și softul informatic s-a blocat în repetate rânduri.
În Capitală s-a atins capacitatea maximă de 62 de mii de programări pentru săptămânile următoare, la fel și la Cluj.
Mesajul de încredere în vaccin dat vineri de șeful statului a avut efect, spune prim-ministrul.
Florin Cîțu a mers și el Sâmbătă să primească serul. A îmbrăcat un tricou cu mesaj pentru toți românii: "Împreună învingem pandemia!".
Tot la Spitalul Militar a mers și Traian Băsescu să se vaccineze. Fostul președinte face parte din categoriile de persoane incluse în această etapă.
Deși pentru marea masă logistica ridică probleme din startul acestei etape de imunizare, premierul susține că, până în septembrie, 10 milioane de români vor fi protejați de serurile anti-COVID.