Jandarmeria, apel la manifestare pașnică Sâmbătă, în Piața Victoriei

09.08.2019 - Jandarmeria București face un apel la cei care vor participa sâmbătă, 10 august, la protestul diasporei din Piața Victoriei, să se manifeste pașnic. Brigada Rutieră va lua măsuri de restricționare a traficului în zona Pieței Victoriei începînd cu ora 14.30, transmite Mediafax.
"Sâmbătă, 10 august a.c., Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București va asigura măsurile de ordine publică şi protecţia participanţilor, cu ocazia celor două manifestații care vor avea loc în Capitală, ambele fiind declarate şi avizate în cadrul Comisiei de Avizare a Cererilor de Organizare a Adunărilor Publice. Organizatorii au comunicat faptul că începând cu ora 14.00, până la ora 22.15, va avea loc o adunare publică în Piața Victoriei, iar între orele 17.00 - 21.00, o alta manifestație în Piața Revoluției", se arată într-un comunicat transmis vineri de Jandarmeria București.
Echipele de dialog ale Jandarmeriei vor fi prezente pentru menținerea permanentă a legăturii cu organizatorii și participanții.
"Facem apel la toți participanții la aceste adunări publice să manifeste pașnic, să respecte indicațiile jandarmilor, să evite conflictele de orice natură și să anunțe forțele de ordine dacă observă persoane care au un comportament antisocial. Din raţiuni de siguranţă, participanții la manifestații sunt rugați să nu dețină bagaje sau genţi voluminoase și să se îndepărteze de persoanele sau grupurile care au intenția de a periclita buna desfășurare a evenimentelor", se mai arată în comunicatul Jandarmeriei.