Klaus Iohannis reia proiectul ”România educată”, lansat în 2016

05.07.2021 - Președintele Klaus Iohannis reia luni discuțiile pe tema proiectului ”România educată”, un proiect de țară pe care l-a lansat în 2016. Azi, șeful statului se întâlnește la Palatul Cotroceni cu premierul Florin Cîțu și liderii coaliției de guvernare PNL-USR-UDMR, potrivit agendelor oficiale ale președinției și guvernului.
Marţi, Klaus Iohannis se va întâlni cu conducerea Parlamentului şi cu membri ai comisiilor de învăţământ din cele două Camere, iar miercuri – cu parteneri de dialog social din zona educaţiei şi cu reprezentanţii organizaţiilor nonguvernamentale implicate în proiectul „România Educată”.
Președintele va prezenta principalele zone de reformă şi linii de acţiune ale proiectului „România Educată”, în vederea realizării unui consens social şi politic, care să garanteze implementarea sa şi asumarea transpartinică, potrivit Administraţiei Prezidenţială.
Proiectul, lansat în 2016 și trecut prin multe runde de dezbateri publice, s-a soldat până în acest moment cu elaborarea unor documente programatice, fără însă ca acestea să fi produs vreo modificare în sistemul de educație.