La 7 decembrie este marcată, anual, Ziua internatională a aviaţiei civile

07.12.2022 - Organizaţia Internaţională a Aviaţiei Civile (ICAO), prin Rezoluţia A29-1, a stabilit, în 1994, cu prilejul aniversării a 50 de ani de la crearea organizaţiei, marcarea acestei zile la data menţionată. Încă din 1996, această zi a fost recunoscută prin Rezoluţia 33/51 a Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite. 
Marcarea acestei zile vizează consolidarea gradului de conştientizare la nivel mondial a importanţei aviaţiei civile internaţionale în dezvoltarea socială şi economică a statelor lumii, precum şi a rolului unic al ICAO în promovarea siguranţei şi eficienţei transporturilor aeriene internaţionale, conform www.un.org. 
Organizaţia Internaţională a Aviaţiei Civile este o agenţie specializată a Organizaţiei Naţiunilor Unite, care elaborează principiile şi codifică tehnicile de navigaţie aeriană internaţională. A fost creată în 1944, pentru a promova dezvoltarea în condiţii de siguranţă şi în ordine a aviaţiei civile internaţionale în întreaga lume. Sediul general al agenţiei se află în Montreal, Canada.