10.10.2017- Senatul a aprobat, marţi, un proiect de lege care prevede că operatorii din sectorul alimentar vor fi obligaţi ca limiteze conţinutul de acizi graşi trans-nesaturaţi (AGTN) la 2 grame/100 de grame de ulei sau de grăsime din conţinutul acestora şi să eticheteze produsele care conţin AGTN.
Proiectul a fost aprobat cu 92 de voturi favorabile.
”Efectul legii va fi, probabil, scăderea mortalităţii cardiovasculare în România (...) Vorbim de 2500-3000 de vieţi anual”, a spus senatorul USR Adrian Weiner, iniţiatorul proiectului de lege.
Legea privind conţinutul de Acizi graşi trans-nesaturaţi (AGTN) în produsele alimentare destinate consumului uman, depusă de senatorul USR Adrian Wiener, la Senat, obligă operatorii din sectorul alimentar ca, în produsele alimentare prelucrate, conţinutul de AGTN să nu depăşească 2 grame/ 100 de grame de ulei sau de grăsime din conţinutul acestora.
Proiectul a fost aprobat cu 92 de voturi favorabile.
”Efectul legii va fi, probabil, scăderea mortalităţii cardiovasculare în România (...) Vorbim de 2500-3000 de vieţi anual”, a spus senatorul USR Adrian Weiner, iniţiatorul proiectului de lege.
Legea privind conţinutul de Acizi graşi trans-nesaturaţi (AGTN) în produsele alimentare destinate consumului uman, depusă de senatorul USR Adrian Wiener, la Senat, obligă operatorii din sectorul alimentar ca, în produsele alimentare prelucrate, conţinutul de AGTN să nu depăşească 2 grame/ 100 de grame de ulei sau de grăsime din conţinutul acestora.