Ludovic Orban anuntă că rămâne președinte al PNL

09.12.2020 - Ludovic Orban, care și-a anunțat demisia din funcția de prim-ministru, a precizat că rămâne președintele PNL și că va coordona eforturile de constituire a unei majorități parlamentare de centru-dreapta.
„Chiar dacă procentul obținut de PNL este sub așteptările noastre, putem spune că obiectivul principal, acela de a ține PSD în afara guvernării, a fost atins. Noul parlament va putea genera o coaliție a forțelor de centru-drepta care să fie învestită la guvernare de președintele Klaus Iohannis (…) Partidul Național Liberal va juca un rol central în constituirea acestui Guvern”, a scris Orban, luni seara, pe contul de Facebook.
Ludovic Orban a reluat argumentele prezentate în conferința de presă în care a anunțat că își depune mandatul de prim-ministru: „Plec de la conducerea Guvernului cu conștiința datoriei împlinite față de România. Împreună cu echipa de miniștri, am făcut tot ce a fost omenește posibil să trecem țara cu bine prin această perioadă dificilă. Vreau să vă asigur încă o dată că toate deciziile noastre au avut ca unic scop protejarea sănătății și a bunăstării românilor”.
Președintele PNL își exprimă speranța că mulți dintre actualii miniștri liberali se vor regăsi și în viitorul Guvern și îi asigură că le va fi „un partener loial”, atât la conducerea PNL, cât și în Parlament.
„Am decis să demisionez din funcța de Prim-Ministru tocmai pentru a facilita negocierile pentru formarea unei noi majorități parlamentare. Am convingerea că, împreună cu partenerii din celelate partide de centru-dreapta, vom reuși să generăm acel guvern de la care românii așteaptă un salt în dezvoltarea României!, a mai scris Orban.