Luni expiră termenul limită pentru cei care vor să beneficieze de amnistia fiscală

16.12.2019 - Aministia fiscală, în vigoare din august, anulează dobânzile și penalitățile pe care ar trebui să le plătească persoanele fizice cu datorii la stat care nu și-au achitat dările în anii trecuți. Dar nu în orice condiții!
Potrivit consultanților fiscal, un contribuabil persoană fizică va plăti fie în numerar, fie prin transfer bancar debitul datoriei până în 2018, plus datoria la zi și va depune o notificare, un formular tipizat. Cea mai ușoară metodă este să mergeți cu banii și să depuneți și notificarea la registratură.
Datoria totală pentru care a fost cerută amnistie fiscală depășește un miliard 700 de milioane de lei. Aproape jumătate va fi ștearsă dacă este plătită cealaltă jumătate până la expirarea termenului limită.
Amnistia fiscală se aplică atât persoanelor fizice, cât și companiilor. Cele care au restanțe mai mari de un milion de lei beneficiază de eșalonarea la plată.
Cert este că pentru cei care au depus notificare dar nu au achitat datoria principală pâna la expirarea termenului de 16 decembrie, ANAF va relua măsurile de executare silită.