Mai multe organizatii neguvernamentale cer interzicerea exportului de animale vii

18.10.2021 - Exportul de animale vii din România ar putea fi interzis. Mai multe organizaţii neguvernamentale cer insistent o lege în acest sens și atrag atenţia că încă ne confruntăm cu transporturi făcute în condiţii cumplite, cu animale înghesuite pe vapoare vechi, fără apă şi fără mâncare. Estimările economice arată că exportul de carne procesată ar asigura mai multe locuri de muncă şi ar aduce zeci de milioane de euro la buget.
La sfârșitul anului 2019, imagini cumplite au făcut înconjurul lumii. O navă încărcată cu 14.000 de oi s-a scufundat în portul Midia.
Din acel moment, s-a vorbit tot mai mult despre condițiile în care uneori sunt exportate animalele. Înghesuite, fără apă și fără mâncare, transportate pe caniculă ore în șir.
Mai multe ONG-uri cer statului român o lege care să interzică exportul de animale vii.
România este cel mai mare exportator de animale vii din Uniunea Europeană. În prima jumătate a anului, valoarea acestor tranzacții a depășit 260 milioane de euro.
ONG-urile au lansat și o petiție, intitulată "Salvează Miorița" (#salveazămiorița), care a strâns până acum în jur de 3.000 de semnături.

 

 
 
  0