Maratonul vaccinării din București începe vineri la ora 16:00, la Sala Palatului și Biblioteca Natională

06.05.2021 - Președintele Comitetului național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, Valeriu Gheorghiță, şi rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" Bucureşti, Viorel Jinga, au susținut o conferință de presă pe tema maratonului de vaccinare organizat in București, în perioada 7-9 mai.
Maratonul vaccinării din București  începe vineri, la ora 16:00, la Sala Palatului și Biblioteca Națională. Are loc în perioada 7-9 mai, vaccinul folosit va fi Pfizer, iar cele două centre vor avea 50 de cabinete de vaccinare și vor fi deschise și noaptea.
"Nu ne-am propus un target. Ne mulțumim să fie cât mai multe persoane vaccinate, acesta este scopul maratonului. Sperăm să fie cât mai mulți vaccinați", a declarat miercuri Viorel Jinga, rectorul Universității de Medicină și Farmacie Carol Davila din București.
Cei care se vaccinează acum, în cadrul maratonului vaccinării, vor face rapelul peste trei săptămâni, în același loc - Sala Palatului sau Biblioteca Națională.
Evenimentul este sprijinit de Colegiul Medicilor din București, Ordinul Asistenților medicali și DSP, a precizat Viorel Jinga.
Viorel Jinga a mai spus că "se va realiza un studio video la care se vor face transmisiuni live de la Sala Palatului la care vor participa medici cu experiență ce vor susține această latură informațională a proiectului, s-a spus că nu s-au transmis informații corecte despre vaccinare".
Câțiva medici și-au exprimat dorința de a participa la această acțiune informativă, afirmă Viorel Jinga.