România: Masca a devenit obligatorie în spatii deschise aglomerate

02.08.2020 - Tot mai multe autorități locale iau această măsură pentru a opri numărul mare de infectări cu noul coronavirus.
Locurile vizate de această restricţie sunt: pieţele agroalimentare, târgurile, piaţetele, grădinile publice, parcurile, zonele de agrement, în staţiile de aşteptare pentru transportul în comun, staţiile CFR, pe peroane şi în autogări.
Guvernul a împuternicit comitetele judeţene pentru stiuaţii de urgenţă să decidă când şi unde se vor aplica noile restricţii în perioada următoare.
Masca a devenit obligatorie şi în aer liber, începând de ieri, 1 august, în judeţe precum Argeş, Dâmboviţa, Galaţi, Giurgiu, Braşov, Vâlcea, Iaşi, Călăraşi, Prahova, Buzău, Constanţa şi Vrancea.
Măsura ar putea fi impusă şi în Centrul Vechi din Bucureşti. O decizie în acest sens va fi luată luni, în şedinţa Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.
Exceptaţi de la portul măştii vor fi copiii sub cinci ani şi, pe alocuri, persoanele ce desfăşoară activităţi fizice intense şi/sau în condiţii de muncă solicitante şi cele ce suferă de afecţiuni respiratorii.