Măsuri speciale de securitate la București, pentru ceremonia oficială de lansare a Președintiei României la Consiliul Uniunii Europene

10.01.2019 - Jean-Claude Juncker, președintele Comisiei Europene, Antonio Tajani, președintele Parlamentului European, și Donald Tusk, președintele Consiliului European, vor ajunge la București alături de cei 28 de comisari europeni.
Aeronavele care îi aduc pe liderii europeni în Capitală vor ateriza fie pe aeroportul din Otopeni, fie pe cel din Băneasa. Vor fi măsuri speciale de securitate, pentru a evita orice incident.
Salonul oficial de la aeroportul Otopeni a fost modernizat cu 150 de mii de euro și au fost angajate 20 de persoane pentru protocol.
"S-au amenajat, de asemenea, niște fluxuri pentru demnitarii europeni care nu folosesc salonul oficial, astfel încât să poată trece mai rapid prin aeroport la orice oră, timpul de așteptare pentru pasagerii VIP să fie cât mai scurt", a explicat Valentin Iordache, purtătorul de cuvânt al Companiei Naționale Aeroporturi București.
Pirotehniștii verifică traseele pe care trec oficialii. Nimic nu le scapă, așa că verifică inclusiv coșurile de gunoi.
Liderii europeni vor circula în coloană oficială, iar Serviciul de Protecție și Pază are mai multe mașini blindate pe care le poate pune la dispoziție, dacă va fi nevoie de ele.
Persoanele care se ocupă de înalți oficiali europeni sunt verificate atent de specialiștii în securitate.