Metrorex, Magistrala 1, statia Costin Georgian: Circulatie oprită miercuri din cauza unei defectiuni. Călătorii, evacuati

20.04.2023 - Circulație oprită Magistrala 1 de metrou în zona Pantelimon. Din cauza unei defecțiuni tehnice la intrarea în stația Costin Georgian călătorii au fost evacuați din trenul care se apropia de stație. Martorii au declarat că au simțit miros de fum. Echipele ISU și personalul Metrorex au intervenit pentru localizare și repunerea trenurilor conform graficelor normale.
Din informatiile preliminare s-a produs un scurtcircuit la consola șinei de contact, iar pentru stingere s-a actionat cu stingătoare.
„S-a acționat pentru identificarea focarului. Nu au fost victime”, a transmis ISU București-Ilfov. Potrivit Metrorex, incidentul a fost cauzat de o defecțiune tehnică. „Ca urmare a unei defecţiuni tehnice (conturnarea unui izolator) la intrarea în staţia Costin Georgian, în jurul orei 14.00, circulaţia trenurilor de metrou a fost reorganizată. La acest moment personalul Metrorex împreună cu echipe ale ISU, din zona respectivă, intervin pentru localizare, remediere şi repunerea trenurilor conform graficelor de circulaţie”, a transmis Metrorex.
Trenurile de metrou au circulat în sistem pendulă, pe un singur fir, la intrarea în staţia Costin Georgian. O autospecială a fost trimisă pentru verificări și la stația de metrou Titan.
Ca urmare a intervenției personalului Metrorex și a reprezentanților ISU, scurtcircuitul produs la izolatorul din stație a fost remediat, iar circulația cu călători în stația Costin Georgian pe ambele fire a fost reluată normal pe ambele fire.

 

 
 
  0 
 
 
  3