Mii de persoane au venit, vineri, la Palatul Regal pentru a-şi lua rămas bun de la Regina Ana

Peste 2000 de oameni au venit vineri, până la ora 14:00, la Palatul Regal de pe Calea Victoriei din Bucureşti pentru a-i aduce un ultim omagiu Reginei Ana, la catafalcul Reginei defuncte, plasat în Sala Tronului venind şi Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea.
De la oameni simpli, la cărturari, profesori universitari, ziarişti, rapsozi, preoţi, tineri şi copii, la primarul Capitalei, cu toţii au mers cu solemnitate în Sala Tronului a Palatului Regal din capitală pentru a zăbovi un timp în faţa catafalcului şi a-şi prezenta omagiile urmate de un scurt momet de reculegere. Oamenii vin constant la Palat, iar coada nu se diminuează.
Vegheat de figurile Regelui Carol I şi Regelui Ferdinand pictate pe peretele intrării din Sala Tronului, sicriul Reginei este străjuit de militari ai regimentului 30 Garda Mihai Viteazul.
Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea a venit, vineri, la Palatul Regal după ora 13:00 pentru a-şi prezenta omagiile. Aceasta a stat timp de jumătate de oră aşteptând la coada de sute de persoane şi a depus o coroană de flori şi o candelă în memoria Reginei Ana, în faţa gardului de fier forjat care înconjoară Palatul Regal. Îmbrăcată sobru, în negru, Gabriela Firea a stat preţ de câteva clipe în faţa catafalcului Reginei Ana şi s-a închinat.
Sâmbătă, 13 august, la ora 15.00 va avea loc slujba de înmormântare a Reginei Ana în Pronaosul Noii Catedrale de la Curtea de Argeş. Ceremonia înmormântării va fi privată, în prezenţa Familiei Regale a României şi a membrilor Familiilor Regale străine, prezente la eveniment, iar publicul va avea acces doar în faţa porţii de intrare în Parcul Arhiepiscopiei Curtea de Argeş.
Cărţi de condoleanţe sunt deschise la Castelul Peleş, la Palatul Regal (Calea Victoriei) şi la Palatul Elisabeta. Ele sunt la dispoziţia publicului timp de 40 de zile de la data decesului. Mesaje de condoleanţe pot fi transmise online AICI.