Ministerul Educatiei: Ghid informativ pentru susținerea Evaluării Naționale

15.06.2021 - Elevii de clasa a VIII-a au la dispoziție un ghid cu informații complete despre Evaluarea Națională, publicat luni de Ministerul Educaţiei, pe site-ul instituţiei.
Ghidul conține informații utile despre condițiile de examen (detalii de natură organizatorică & sanitară) și despre desfășurarea propriu-zisă a probelor scrise. De asemenea, sunt incluse informații despre modalitatea de evaluare a lucrărilor (contestații), dar și sfaturi privind organizarea timpului de lucru pe durata celor 120 de minute rezervate fiecărei probe.
Conform ghidului, probele scrise la Limba română, Matematică și Limba maternă încep la ora 9.00, iar elevii au două ore la dispoziție pentru rezolvarea subiectelor, care sunt sub forma unor broșuri.
Absolvenţii care au fost în izolare/carantină sau care din alte motive, justificate cu certificat medical, nu pot finaliza/participa la probele Evaluării Naţionale pentru absolvenţii clasei a VIII-a pot susţine probele examenului în etapa specială.
Comunicarea rezultatelor obţinute la examen se face anonimizat. Va fi respectat astfel Regulamentul general privind protecţia datelor personale, utilizându-se codurile individuale care înlocuiesc numele şi prenumele candidaţilor şi care au fost distribuite candidaţilor, pe bază de semnătură de primire, la prima probă susţinută de aceştia.