Ministrul Muncii: Este nedrept că români care au ieşit în momente diferite la pensie, având aceeaşi muncă, aceeaşi perioadă contributivă, să aibă cuantum al pensiei diferit

20.11.2023 - Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a afirmat, duminică seară, că Legea pensiilor era necesară pentru a înlătura multiplele nedreptăţi din sistem, atât între persoane care au pensii diferite la aceeaşi perioadă contrinutivă, cât şi între femei şi bărbaţi, relatează news.ro.
”Este nedrept că, români care au ieşit în momente diferite la pensie, având aceeaşi muncă, aceeaşi perioadă contrinbutivă, să aibă cuantum al pensiei diferit”, a declarat, duminică seară, la Realitatea Plus, Simona Bucura Oprescu.
Ministrul Muncii a precizat că noua lege a fost necesară pentru a exista echitate între categoriile de pensionari diferite, dar şi între femei şi bărbaţi.
În plus, se va rezolva problema celor 1,2 milioane de pensionari care beneficiază de aceeaşi indemnizaţie minimă socială, deşi poate unul a lucrat o zi, alţii 35 de ani pe salariul minim.
”Nu vom mai fi toţi în aceeaşi oală, cum spun românii, vom avea cuantumuri ale pensiei diferite, raportate la contributivitatea şi munca pe care românii au avut-o”, a mai afirmat ministrul Muncii.
 
sursa: G4Media