În 2018, tichetele de masă și cele cadou au fost cele mai căutate beneficii de către angajati

09.04.2019 - Românii rămân fideli tichetelor de masă ca beneficiu extra-salarial. În topul preferinţelor urmează tichetele cadou, cele de reducere pentru transport şi cele de vacanţe prin ţară, potrivit ultimului studiu în acest domeniu. De la jumătatea acestui an ar trebui să fie disponibile şi tichetele culturale.
Angajaţii au primit în 2018, în medie, 355 de lei pe lună pentru beneficii extrasalariale. Cu 11% mai mult faţă de 2017, însă aproape dublu faţă de acum patru sau chiar cinci ani.
Vorbim, bineînţeles, de angajaţii din mediul privat. În funcţie de nevoile lor, cei mai mulţi au optat anul trecut pentru tichete de masă, carduri şi tichete cadou, decontarea transportului, tichete de vacanţă şi pensii private. Generaţia din care angajaţii fac parte a dictat şi opţiunea pe care aceştia au făcut-o. Tinerii, spre exemplu, s-au orientat spre beneficii imediate, cum ar fi voucherele sau abonamentele la sălile de sport.
Alegerile s-au făcut şi în funcţie de domeniu. Dincolo de cadouri, mai precis carduri şi tichete cadou, pe care le pot folosi imediat, cei din call center, spre exemplu, au preferat reducere la transport, în timp ce salariaţii din IT au optat pentru abonamentele la sport. Oricum, beneficiile alese au fost în marea majoritate a cazurilor cele scutite de taxe.
Din luna mai ar trebui ca şi tichetele culturale să intre în categoria de beneficii salariale.
Cel mai scump beneficiu accesat anul trecut a fost un pachet de servicii stomatologice în valoare de 24.000 de lei.