În București, nicio unitate de învătământ nu a început anul școlar în scenariul verde

16.09.2020 - Şcolile şi-au deschis luni porţile în condiții stricte, cu distanțare și fără prea multe îmbrățișări. Măștile au reușit să ascundă în cazul unora și emoțiile, și lacrimile! În București, nicio unitate de învățământ nu a început noul an școlar în scenariul verde.
Noul an școlar a început altfel: cu părinți, copii și bunici strânși ciorchine pe trotuar, în fața unităților de învățământ. Și fără festivități!
În curtea școlii, așezați pe locuri marcate, la distanță unii de alții, elevii au făcut cunoștință cu cei care le vor călăuzi pașii în următorii 5 ani.
Cei mici s-au despărțit cu greu de părinți. Dar, ca și colegii mai mari, au arătat că știu ce au de făcut înainte de a intra în clase: și-au dezinfectat mâinile și le-a fost măsurată temperatura.
La ieșirea de la ore, copiii nu au părut deranjați de mască sau de panourile de plexiglas care îi despart de colegi.
În București, nicio unitate de învățământ nu a început noul an școlar în scenariul verde. În peste 600 se aplică scenariul galben, iar în 29, scenariul roșu.
Școala începe însă cu mai puțini profesori. La nivel național, în jur de 150 de cadre didactice s-au pensionat de teama noului coronavirus. Alte aproape 500 sunt în spital, în carantină sau în concediu medical.