Nicușor Dan a făcut o călătorie de probă pe patru rute care vor face parte din infrastructura viitorului tren metropolitan

19.02.2022 - Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, anunţă că a făcut joi o călătorie cu trenul de probă pe patru rute feroviare din jurul Capitalei, care vor face parte din infrastructura viitorului tren metropolitan.
„A devenit operaţională integrarea tarifară a trenului de la Gara de Nord la Aeroportul Otopeni cu transportul public de suprafaţă şi de subteran din Bucureşti. Cu această ocazie, am făcut o călătorie cu trenul de probă pe 4 rute feroviare din jurul Capitalei, care vor face parte din infrastructura viitorului tren metropolitan”, a scris edilul general, pe Facebook.
El menţionează că pentru funcţionarea trenului metropolitan va fi folosită în prima etapă infrastructura de cale ferată care există în jurul Capitalei, iar cu ajutorul Ministerului Transporturilor urmează să se realizeze modernizările necesare şi conectarea la celelalte mijloace de transport public.
„Ulterior, tot în colaborare cu autorităţile centrale, ne dorim să investim în achiziţia de trenuri, în construirea de noi segmente şi staţii de cale ferată, pentru a extinde traseele pe care va funcţiona trenul metropolitan. Susţin acest proiect pentru că e una dintre soluţiile importante pentru rezolvarea problemei traficului în Bucureşti”, a precizat edilul general.