Noaptea Muzeelor 2017: Peste 13.000 de vizitatori au admirat expozitiile Muzeului Municipiului Bucuresti

21.05.2017- Noaptea Muzeelor, care a avut loc sâmbătă spre duminică, a adunat aproximativ peste 13.000 de vizitatori care au participat la evenimentele speciale şi au admirat expoziţiile din cele nouă muzee si case memoriale din structura Muzeului Municipiului Bucureşti.
 În Noaptea Muzeelor, care a avut loc sâmbătă spre duminică, Cimitirul Bellu a fost unul dintre cele mai căutate obiective culturale cu aproximativ 18.000 de vizitatori, atracţiile principale fiind recitalurile de jazz şi muzică clasică. Muzeul de Geologie a avut peste 14.000 de vizitatori.
Potrivit paginii de Facebook a evenimentului, Cimitirul Bellu a fost admirat de 18.000 de persoane, care au venit pentru recitalurile de jazz, muzică clasică şi de muzică instrumentală, dar şi pentru tururi ghidale ale cimitirului şi expoziţia "Simboluri – Istorii ale vieţii culturale". Tot cu ocazia acestui eveniment, în Cimitirul Bellu s-a putut viziona o piesă de teatru, dar şi filmul documentar "Titu Maiorescu şi apogeul literaturii române". Programul a început la ora 19.00 şi s-a încheiat la miezul nopţii.
Organizatorii evenimentului au anunţat că un număr mare de vizitatori a avut şi Muzeul Naţional de Geologie, cu 14.110 de persoane, care au venit să admire expoziţia temporară "Grădina Dinozaurilor" cu o serie de replici în mărime naturală ale unor dinozauri, care au trăit acum sute de milioane de ani, realizate după ultimele descoperiri paleontologice. O altă atracţie a muzeului a fost "Lumea Cuarţului", care cuprinde 13 piese principale reprezentând cele mai cunoscute varietăţi ale cuarţului. Piesa centrală este un craniu de cuarţ de peste 30 de kilograme, unicul de acest gen din Europa. Muzeul şi-a deschis porţile de la ora 19.00 până la ora 24.00.
La Muzeul Ţăranului Român au ajuns 3.100 de vizitatori, iar la Muzeul Colecţiilor, satelit al Muzeului Naţional de Artă al României, au fost de 2.600 persoane. Cele nouă muzee şi case memoriale din structura Muzeului Municipiului Buxureşti au fost vizitate de aproximativ 13.000 de curioşi.