Norul toxic de la Năvodari s-a disipat

Daniela Şerban, şef monitorizare APM a declarat: „Limita pentru ozon este 180 microgram /metru cub, iar la SO2, unde v-am arătat că avem valori în jur de 6, limita pentru o oră este de 350 microgram /metru cub. Deci valorile înregistrate sunt mult sub limită.”
Norul toxic format după incendiul de la Năvodari s-a disipat la 24 de ore de la accident. Valorile înregistrate de specialişti au scăzut radical faţă de cele înregistrate în primele 40 de minute.
Daniela Şerban, şef monitorizare APMa mai spus: „Sigur că a existat un impact asupra mediului dar din fericire incendiul s-a stins foarte repede şi valorile au ajuns destul de repede la normal.”
Cristina Secuiu, consilier superior Serviciu Monitorizare APM Constanţaa tinut sa precizeze: „Nu a fost şi nu este niciun pericol în ceea ce priveşte aerul respirat de locuitorii oraşului Năvodari.”
La Năvodari au ajuns şi specialişti de la Petroşani în protecţia împotriva exploziilor.
George Găman, directorul Insemexa subliniat: „Am configurat o echipă de specialişti, compusă din 4 specialişti de la Institut şi alte două persoane, tot de la Institutul nostru, care sunt la Constanţa în delegaţie, pentru a efectua expertiza tehnică a incidentului produs la Rafinaria Petromidia.”
Sindicaliştii din combinat exclud varianta ca incendiul să fi fost provocat dintr-o eroare umană.
Petre Tancău, preşedintele Sindicatului Petrochimistula spus astazi presei: „La fiecare intrare în tură este pregătirea de 15 minute privind siguranţa şi securitatea la locul de muncă. Se iau întodeauna tot felul de măsuri pentru ca instalaţia să funcţioneze în siguranţă.”
Până când se va descoperi cauza accidentului în urma căruia un angajat a murit şi alţi trei au fost grav răniţi, Rafinăria Petromidia a redus activitatea.