Numărul oamenilor străzii din București a crescut cu peste 10% față de anul trecut

15.02.2022 - Față de anul trecut, în sezonul rece al acestui an, numărul persoanelor fără adăpost care trăiesc pe străzile din București a crescut cu peste 10%, potrivit autoritățile consultate de G4Media. Motivul? Mulți dintre ei au venit în București din județele sărace ale țării în ideea că își vor asigura traiul mai ușor
Cei mai mulți trăiesc în adăposturi improvizate în scările de bloc, în clădiri părăsite sau în unele parcuri. Ei supraviețuiesc datorită păturilor și mâncării primite de la trecători și de la lucrătorii din seviciile sociale.
„Numărul persoanelor adulte care au venit și care trăiesc în Capitală a crescut cu aproximativ 10% față de același interval al anului trecut. Dacă anul trecut vorbeam de un număr de 800 de persoane care locuiau efectiv pe stradă, acum estimăm că acest număr se apropie de 900 – 1000 de persoane”, a declarat pentru G4Media.ro Cosmina Simiean, directorul Direcției Generale de Asistență Socială a Municipiului București (DGASMB).
Tot reprezentanții DGASMB spun că spre deosebire de alți ani, se confruntă cu o nouă situație. Printre cei care trăiesc pe străzile Capitalei se numără și mulți cetățeni străini. Majoritatea sunt pakistanezi, indieni și africani.

sursa: G4Media