Inainte de a fi consumata, pasta de masline ar trebui sa fie lasa la marinat in jur de 24 de ore. In acest fel, aromele maslinelor si a celorlalte condimente se combina si se intrepatrund mai bine. Totusi daca o lasi mai mult la marinat poate deveni amara.
Avem nevoie de:
1/3 ceasca de masline kalamata
2/3 ceasca de masline negre
3-5 catei de usturoi
1 lingura de suc de lamaie
1 lingura de patrunjel taiat marunt
1/2 ceasca de ceapa taiata marunt
sare
Scoate samburii din masline cu un aparat special pentru indepartarea acestora. Daca insa nu ai asa ceva acasa, cumpara masline fara samburi ca sa-ti inlesnesti munca. O alta varianta pe care o poti incerca pentru a scoate samburii din masline este cea folosita si la curatarea usturoiului: striveste maslinele cu un cutit lat si indeparteaza samburii.
Combina maslinele kalamata cu cele negre si pune-le in blender. Pulseaza de cateva ori pana obtii o pasta, iar apoi adauga si restul ingredientelor: uleiul de masline, usturoiul, zeama de lamaie, patrunjelul si ceapa. Asezoneaza cu sare dupa gust si serveste pe paine prajita.
Se poate servi pe o felie de paine integrala!
Pofta buna!