O nouă alertă de urs în apropierea Capitalei, la Tâncăbeşti

18.04.2024 - Autoritățile din Ilfov au intrat în alertă după ce ursul văzut sâmbăta într-o pădure din Ciolpani a fost văzut iar miercuri dimineața, la o aruncătură de băț, pe marginea Drumului Național 1. În prezent, jandarmii monitorizează zona pentru a se asigura că animalul sălbatic nu pătrunde în zonele locuite. Potrivit autorităților, ar fi vorba despre un urs care ar avea între 2 și 4 ani.
Ursul a fost văzut în timp ce încercă să traverseze Drumul Național 1. S-a speriat însă de mașini și s-a întors în pădure. 
Autoritățile au emis un mesaj Ro-Alert prin care le recomanda oamenilor să nu se apropie de animalul sălbatic, să nu îl fotografieze și să nu îl hrănească. 
Autoritățile spun că e același urs văzut Sâmbăta, tot în Ilfov, la 30 de km de București. De data aceasta, ursul s-a apropiat mai mult de casele oamenilor, la doar câteva câteva sute de metri. Așa că mai multe echipe de jandarmi și polițiști au fost mobilizate în zonă. 
Reprezentanții vânătorilor spun că s-a ajuns în această situație din cauza înmulțirii excesive a populației de urs după ce s-a interzis vânătoarea. 
Și în anii trecuți a fost văzuți urși la marginea unei păduri din Sinești, județul Ialomița, la 20 de km de Capitală sau în pădurea Snagov, departe de habitatul natural.

sursa: TVR