O reteta culinara demna de cartea recordurilor: placinta din mei

Poate ca intr-o zi va reprezenta un lucru de mare valoare sa intre in cartea recordurilor nu omul care mananca cel mai mult si nepotrivit ci acel om cu cea mai echilibrata dieta. Care stie sa faca asocierile intre alimente, stie cata cantitate sa consume la cele trei mese pe zi astfel incat sa fie sanatos, zvelt si energic. 
Va propun o placinta din mei.
Pentru blat:
250 g spanac
1 ceasca de apa
1 ceasca de ulei
1 praf de copt
faina cat cuprinde
1 praf de sare
Umplutura contine:
1 cana de seminte de mei
2 cepe
3 linguri de ulei
4 catei de usturoi
1 morcov
1 ardei rosu
1 praf de sare
1 lingurita de curcuma
1/2 lingurita de piper
1 lingurita de chimen rasnit
Spanacul oparit, scurs de apa si tocat marunt se framânta cu apa, uleiul, praful de sare, praful de copt si faina pentru a se obtine un aluat elastic. Ceapa, morcovul, usturoiul si ardeiul se toaca si se calesc în putina apa si ulei, peste care se adauga meiul, înca 3 cani de apa, sarea si piperul, lasându-se sa fiarba pâna înfloreste bobul de mei, amestecându-se continuu. Aluatul se împarte în doua si se întinde o foaie de 0,5 cm grosime, care se asaza în tava unsa cu ulei. Se toarna compozitia de mei, iar deasupra se asaza a doua foaie de aluat, se înteapa cu furculita din loc în loc si se da timp de 30 de minute la cuptorul preîncalzit.
Un mic dejun corespunzator este sursa de energie si a unei atitudini pozitive pentru intreaga zi! 
Obiceiurile se deprind repede!
Pofta buna!

Cu drag, Dorelia Pironea