Obiceiuri nesănătoase care îi îngraşă pe copii

În multe cazuri, părinţii apelează la vitamine pentru a stimula pofta de mâncare a copiilor. Acest lucru reprezintă însă doar primii paşi către multe kilograme în plus. O arată şi statisticile. În România, aproape 40% dintre copii sunt supraponderali.
Dr. Anamaria Iulian, specialist în obezitate infantilă  declara: „Copilul nu trebuie stimulat să aibă un apetit ridicat cu vitamine sau suplimente fiindcă niciodată acele suplimente sau vitamine care sunt de sinteză nu vor avea calitatea şi sinergia vitaminelor, enzimelor, mineralelor, oligoelementelor, fitonutrienţilor care vin dintr-un comportament alimentar corect.”
Medicii spun că scăderea bruscă a poftei de mâncare la copii nu este neapărat un semnal de alarmă.
Psih. dr. Anamaria Iulian, specialist în obezitate infantilă spune: „În primii doi ani de viaţă creşterea copilului este accelerată. Între 3-6 ani există o oarecare stagnare şi părintele se îngrijorează. Copilul este evident cucerit de faptul că a început să îşi câştige independenţa, e concentrat pe joc, fiindcă aşa creşte şi se dezvoltă, şi atunci părintele ar fi bine să înţeleagă mâncarea sau foamea vine după acest joc şi dacă copilul a spus că s-a săturat, părintele trebuie să-l creadă, deşi poate după aprecierea lui mănâncă mult mai puţin decât în primii ani de viaţă.”
Dacă pofta de mâncare scăzută a copilului devine permanentă, atunci se recomandă un consult la pediatru sau la medicul nutriţionist.