Obiectele de plastic de unică folosintă au fost interzise în Germania

04.07.2021 - Germania interzice de Sâmbătă vânzarea de obiecte de plastic de unică folosinţă: farfurii, tacâmuri, pahare sau beţişoare de urechi. Prin această măsură, Germania aplică o directivă europeană destinată să protejeze oceanele de poluare, transmite AFP.
Noua lege, votată în luna septembrie 2020 şi care a intrat în vigoare sâmbătă, interzice în mod special „beţişoarele de urechi, tacâmurile, farfuriile, paiele, beţişoarele pentru amestecat, beţele pentru baloane şi paharele”.
În plus, anumite ambalaje din polistiren, utilizate drept recipiente pentru produse alimentare, sunt şi ele vizitate de această interdicţie. De asemenea, proiectul de lege prevede de asemenea ca administraţiile publice să dea întâietate produselor fabricate din materiale reciclate la licitaţiile pentru furnizarea de consumabile.
Directiva europeană privind materialele plastice de unică folosinţă se bazează pe legislaţia existentă a UE în materie de deşeuri, dar o depăşeşte prin faptul că stabileşte norme mai stricte pentru acele tipuri de produse şi de ambalaje care se află printre primele zece articole poluante ca frecvenţă a apariţiei pe plajele europene.