Olimpiada Porumbeilor Voiajori, în premieră în România, la Oradea

15.08.2022 - Oradea a fost, în acest sfârşit de săptămână, capitala mondială a porumbeilor călători. Țara noastră a găzduit, pentru prima dată în istorie, Olimpiada Porumbeilor Voiajori, la care au participat reprezentanţi din 30 de ţări. Evenimentul a reunit peste 900 de porumbei voiajori de top, câştigători ai unor competiţii naţionale şi internaţionale, a căror valoare depăşeşte 50 de milioane de euro.
Olimpiada a fost deschisă cu un ceremonial care a inclus prezentarea țărilor participante. Plini de entuziasm, cei care iubesc porumbeii au venit în număr mare la Arena Oradea, pentru un eveniment inedit.
Crescătorii de porumbei din România şi din alte 30 de ţări au expus cele mai frumoase exemplare, a căror valoare de piaţă atinge sume ameţitoare.
La ineditul eveniment a fost prezent şi Principele Radu, pentru că Federația Națională a Columbofililor din România, Columba, se află sub înaltul său patronaj.
Premierul a trimis un mesaj organizatorilor şi participanţilor la Olimpiadă. Găzduirea grandiosului eveniment internaţional reprezintă o recunoaştere meritată a eforturilor de selecţie pe care columbofilii români le-au depus de-a lungul timpului, consideră șeful guvernului.