Operatiune fără precedent pe litoral. Politia Română: Cine găsește colete pe plajă să nu le deschidă!

07.04.2019 - Valurile Mării Negre nu aduc alge la mal, zilele acestea, ci... cocaină. Litoralul românesc este scena celei mai ample operaţiuni din istoria Poliţiei Române: nu mai puțin de 300 de oameni ai legii, 14 nave ale Gărzii de Coastă, jandarmi şi 12 scafandri verifică 90 de kilometri de plajă, după ce mai multe colete cu narcotice au fost aduse de curenţi la mal. Autorităţile cred că o nouă barcă ar fi eşuat în apropiere de ţărm şi de acolo ar ajunge la mal pachete pline cu drog de puritate înaltă. Poliţiştii au lansat şi un avertisment: nu deschideţi pachetele! Sunaţi imediat la Poliţie!
Persoanele aflate pe litoralul Mării Negre şi care găsesc pachete pe plajă sunt rugate să nu le deschidă şi să anunţe cel mai apropiat poliţist sau să sune la 112, a transmis sâmbătă Inspectoratul General al Poliţiei Române.
„Avertizăm cetăţenii din zona litoralului românesc să nu deschidă pachete pe care le găsesc pe plajă, să anunţe cel mai apropiat poliţist sau să sune la 112, dacă găsesc astfel de colete. Acestea pot conţine droguri cu o concentraţie foarte mare (peste 90%), ce pot pune în pericol viaţa! În momentul de faţă, pe litoralul Mării Negre, este în derulare o amplă operaţiune într-un dosar de trafic de droguri, derulată de poliţişti, poliţişti de frontieră şi jandarmi, sub coordonarea DIICOT”, a precizat IGPR.