Papa Francisc este supravegheat medical constant. Precizări după ce acesta s-a întâlnit cu un cardinal testat ulterior pozitiv pentru coronavirus

16.09.2020 - Papa Francisc, în vârstă de 83 de ani, este "supravegheat constant" din punct de vedere medical, pentru că a dat asigurări mâna sa dreaptă, secretarul de stat Pietro Parolin, după ce acesta a avut o întâlnire cu un cardinal testat ulterior pozitiv, informează AFP.
Cardinalul filipinez Luis Antonio Tagle a fost testat pozitiv cu noul coronavirus la sosirea cu avionul în Manila, pe 10 septembrie. Prelatul de 63 de ani a fost primit într-o audienţă privată de Papa Francisc pe 29 august.
Potrivit agenţiei de presă italiene ANSA, cardinalul Parolin şi-a arătat îngrijorarea luni pentru starea de sănătate a prelatului filipinez, care face parte din Curia Romană (administraţia centrală a Vaticanului) şi care s-a întors în ţara de origine cu ocazia ''aniversării mamei sale''. ''Să sperăm că nu este nimic grav'', a spus Parolin.
''Papa este supravegheat constant'', a adăugat secretarul de stat, care a subliniat că nu crede că Papa Francisc ar fi contractat virusul.
Papa Francisc discută fără să poarte mască facială cu persoanele care vin în audienţă la Palatul apostolic.
Vaticanul a confirmat faptul că Papa Francisc a realizat teste pentru depistarea infecţiei cu noul coronavirus după ce un prelat care locuieşte în aceeaşi reşedinţă cu acesta a fost testat pozitiv în luna martie.
Cardinalul Pietro Parolin, numărul doi în ierarhia Vaticanului, care ieşea dintr-o întrevedere cu prim-ministrul italian Giuseppe Conte, a declarat că discuţiile au vizat situaţia din Liban.
Prelatul a relatat că şi el a venit în contact cu un membru al autorităţilor libaneze testat pozitiv la coronavirus. ''Am efectuat două teste, ca să fiu sigur. Cu toţii suntem expuşi riscului, cred că trebuie să privim lucrurile cu un realism normal, să fim prudenţi, să nu exacerbăm lucrurile, căci altfel ar trebui să ne închidem cu toţii în case şi să nu mai ieşim niciodată'', a mai comentat acesta.

sursa: Agerpres