Papa Francisc, la conferinta de presă din avion: Românii pleacă să muncească în străinătate din iubire pentru familiile lor

03.06.2019 - Suveranul Pontif le-a mulțumit jurnaliștilor prezenți în avion pentru munca lor și pentru că i-au fost alături în aceste zile. Apoi, potrivit cutumei, au urmat întrebările jurnaliștilor - două din partea jurnaliștilor din țara în care a fost făcută vizita, două din partea jurnaliștilor străini.
Papa Francisc a răspuns că nu este bine ca familiile să fie despărțite, dar că oamenii care aleg asta o fac dintr-o necesitate, pentru a le asigura tot ce au nevoie celor dragi, iar acesta este un act de iubire: "Să ne luptăm ca să nu lipsească nimic familiei noastre este un act de iubire.  [...] Întotdeauna [separarea] e ceva dureros. Dar oamenii pleacă nu ca să facă turism, ci pentru că este nevoie. Iar uneori asta nu ține de țara respectivă, ci e rezultatul politicii mondiale. [...] Există o injustiție mondială și o lipsă a solidarității. E o suferință. [...] Nu depinde totul de România, ci de ordinea financiară mondială, de această societate consumeristă. Răspunsul meu este un apel la solidaritate mondială."

sursa: tvr.ro