Parcările vor fi mai ieftine la vară, în Mamaia, în functie de zonă, și gratuite în zilele de sărbători legale

26.11.2022 - Turiștii care vor merge la vară, în stațiunea Mamaia, vor plăti mai puțin pentru parcare. Decizia a fost luată de autoritățile locale, care au stabilit ca prețul să fie mai mic față de cel practicat vara aceasta, și să nu depășească 4 lei pe oră.
Vara care s-a încheiat a fost una dintre cele mai sărace pentru stațiunea Mamaia, din punct de vede turistic.
A fost sezonul cu cel mai mic număr de turiști, din ultimii ani. Iar unul din motive a fost parcarea prea scumpă. Aproape 100 de lei pe zi. Așa că mulți s-au orientat spre alte stațiuni de pe litoral.
Acum, autoritățile vor să îi câștige pe turiști înapoi și au stabilit tarife "mai prietenoase" pentru viitorul sezon estival. Acestea diferă în funcție de zonă.
Turiștii care își vor lăsa autoturismele în zona 2 din stațiunea Mamaia vor plăti pentru parcare 1 leu pe oră sau 10 lei pe zi. Dacă vor opta pentru o săptămână sau pentru o lună, vor achita 50 sau 150 de lei.
În zona zero rămân încadrate patru parcări din centrul stațiunii. Tarifele vor fi mai mari: 4 lei pe oră sau 30 de lei pe zi. Parcarea nu va fi gratuită pe timp de noapte sau în weekend.
Tarifele au fost modificate și pentru agenții economici care închiriază locuri de parcare pentru unitățile de cazare.
De sărbătorile legale, parcarea va fi gratuită în toate zonele din Mamaia, dar și în municipiul Constanța.