Patru persoane și-au pierdut viata în urma inundațiilor din ultimele zile. Sute de oameni au rămas pe drumuri

01.07.2018 - Pârâul din comună Gârcina era ieri și mai mare. Un bărbat a vrut să culeagă lemnele pe care apele le aduseseră de pe versanți, dar a fost luat de viitură. Soția să, nevăzătoare, a cerut ajutorul vecinilor, care au sunat apoi la 112.
Pompierii l-au căutat toată ziua ieri, până la lăsarea întunericului. Abia azi dimineață, cadavrul a ieșit la suprafață. Intervenția a fost dificilă, pentru că corpul bărbatului era prins între aluviuni.
În tot județul Neamț a fost prăpăd. 430 de oameni au fost nevoiți să își părăsească locuințele inundate și mii de hectare de teren au fost înghițite de ape. Și la Botoșani a plouat în câteva zile cât pentru o lună întreagă. Acoperișul unei case din comuna Lunca a căzut peste o bătrână de 81 de ani. Nu a mai putut fi salvată.
Apele învolburate au făcut o victimă și în Argeș. Un bărbat a încercat să traverseze călare râul Doamnei, în localitatea Corbi.
Și în Vrancea, râurile ieșite din matcă au făcut o victimă. O femeie de 70 de ani din satul Mahriu a fost găsită pe malul apei. Pompierii și jandarmii au căutat-o o jumătate de zi.
Inundațiile din ultimele două zile au afectat peste 760 de persoane din 99 de localități. A plouat torențial și au fost viituri în 19 județe din țară. 5 drumuri naţionale şi 13 judeţene rămân închise, iar traficul feroviar este întrerupt pe două tronsoane de cale ferată. În continuare, mii de pompieri intervin în localităţile inundate.