Specialiştii spun că extractul de spanac încetineşte gradual digestia, acordând suficient timp hormonului care determină senzaţia de saţietate să fie eliberat în corp şi să semnalizeze creierului că organismul nu mai are nevoie de hrană suplimentară.
Chiftelele de spanac se pot include printre retetele ideale care confera satietate. Ingredientele sunt simple pentru ca sunt la indemana oricui.
1kg spanac
5 catei de usturoi
2 linguri de pesmet
2 linguri fulgi de ovaz
o lingura de patrunjel verde
o lingurita de vegeta naturala
3 linguri de ulei
sare
Spanacul se taie marunt si se fierbe in apa. Se amesteca cu usturoiul pisat, fulgii de ovaz, pesmetul, vegeta, patrunjelul verde si sarea. Se formeaza chiftelute si se asaza in tava in care s-a pus hartie de copt. Se coc in cuptorul incins timp de 45 de minute si cand se scot se stropesc cu ulei. Sunt bune calde. Savurati le cu placere!
Pofta buna!
O reteta culinara preparata de catre Dorelia Pironea
Chiftelele de spanac se pot include printre retetele ideale care confera satietate. Ingredientele sunt simple pentru ca sunt la indemana oricui.
1kg spanac
5 catei de usturoi
2 linguri de pesmet
2 linguri fulgi de ovaz
o lingura de patrunjel verde
o lingurita de vegeta naturala
3 linguri de ulei
sare
Spanacul se taie marunt si se fierbe in apa. Se amesteca cu usturoiul pisat, fulgii de ovaz, pesmetul, vegeta, patrunjelul verde si sarea. Se formeaza chiftelute si se asaza in tava in care s-a pus hartie de copt. Se coc in cuptorul incins timp de 45 de minute si cand se scot se stropesc cu ulei. Sunt bune calde. Savurati le cu placere!
Pofta buna!
O reteta culinara preparata de catre Dorelia Pironea