Pensionarii trebuie să-și facă un CARD pentru a călători gratuit. Schimbare de marți, 12 februarie 2019

14.02.2019- STB a decis ca din acest an regulile să se schimbe, oferindu-le pensionarilor carduri de călătorie.
Procedurile sunt însă mult mai greoaie, pentru că pensionarii au de completat un formular pe care îl validează Casa de Pensii.
Societatea de Transport București a anunțat faptul că pensionarii au gratuit la călătoriile RATB, dar au nevoie de un formular.
Pensionarii din Bucureşti puteau folosi gratuit transportul public de suprafaţă, prezentând talonul de pensie.
STB a decis ca din acest an regulile să se schimbe, oferindu-le pensionarilor carduri de călătorie.
Procedurile sunt însă mult mai greoaie, pentru că pensionarii au de completat un formular pe care îl validează Casa de Pensii.
Noi reguli au intrat în vigoare de marți, anunţă Societatea de Transport Bucureşti. Pensionarii vor primi putea descarca de pe site-ul STB un formular, pe care îl aduc înapoi completat împreună cu copia talonului de pensie şi a actului de identitate. Acestea trebuie validate de către Casa de Pensii, iar STB va emite cardurile şi le va transmite prin poştă.
Pensionarii pot cere un card de călătorie gratuită pentru un însoţitor. Acestuia i se cere domiciliul stabil în Bucureşti şi poate utiliza cardul doar când călătoreşte împreună cu pensionarul care l-a declarat însoţitor.
Pensionarii care au împlinit vârsta de 63 de ani, în cazul femeilor şi 65 de ani, în cazul bărbaţilor, pot opta, tot prin completarea formularului, pentru emiterea unui card de călătorie destinat însoţitorilor.
Cardurile de transport vor permite două validări consecutive, una pentru posesorul de card nominal, respectiv pensionarul, şi una pentru însoţitorul acestuia.
Persoanele însoţitoare beneficiază de această facilitate numai pe durata călătoriei în care însoţesc pensionarii deţinători ai unor astfel de carduri.