Astazi va propunem o reteta a unei ciorbe de ciuperci. Condimentele care se asociaza bine cu ciupercile sunt cuisoarele, cand vrem sa facem ciuperci marinate sau tocanite. Pentru ciorbe insa putem folosi oregano, marar si patrunjel.
Ingredientele ciorbei propuse sunt urmatoarele:
600 g ciuperci
2 cepe
2 morcovi
1/4 telina
200 ml suc de rosii
200 ml smantana de soia
4 linguri de lamaie
2 linguri de ulei
patrunjel verde
sare
Se toaca marunt ceapa, morcovul si telina si se pun la fiert cu putina apa si sare. Cand zarzavatul este pe jumatate fiert, se completeaza cu apa pana la 6 l. Se pun ciupercile taiate fin si se lasa sa fiarba. Cand sunt fierte, se adauga sucul de rosii si lamaia. Se stinge focul si se adauga uleiul si patrunjelul verde, tocat marunt. Dupa 10 minute se pune smantama de soia.
De cate ori aveti intentia de a sara peste masura mancarea, sau daca mancati echilibrat dar aveti o problema de sanatate care nu va permite consumul de sare, amintiti-va ca exista alternativa condimentelor. Folosindu-le va respectati sanatatea!
Pofta buna va spune Dorelia Pironea!
Ingredientele ciorbei propuse sunt urmatoarele:
600 g ciuperci
2 cepe
2 morcovi
1/4 telina
200 ml suc de rosii
200 ml smantana de soia
4 linguri de lamaie
2 linguri de ulei
patrunjel verde
sare
Se toaca marunt ceapa, morcovul si telina si se pun la fiert cu putina apa si sare. Cand zarzavatul este pe jumatate fiert, se completeaza cu apa pana la 6 l. Se pun ciupercile taiate fin si se lasa sa fiarba. Cand sunt fierte, se adauga sucul de rosii si lamaia. Se stinge focul si se adauga uleiul si patrunjelul verde, tocat marunt. Dupa 10 minute se pune smantama de soia.
De cate ori aveti intentia de a sara peste masura mancarea, sau daca mancati echilibrat dar aveti o problema de sanatate care nu va permite consumul de sare, amintiti-va ca exista alternativa condimentelor. Folosindu-le va respectati sanatatea!
Pofta buna va spune Dorelia Pironea!