Pentru mici si mari: prajitura lamaita

De obicei cand vorbim despre prajuturi , ne imaginam printre ingrediente, oua, lapte si zahar. In desertul propus astazi vom vedea ca se poate si altfel. Pentru ca are in compozitia sa crema de lamaie, prajitura se numeste Lamaita.
Contine foi, crema si glazura.
Foile se pregatesc din: 20 l de ulei, 20 lg de zahar brun, 20 lg de lapte de soia, doua plicuri de vanilie, coaja de la o lamaie, jumatate de lingurita de drojdie uscata, faina cat cuprinde.
Se amesteca bine uleiul cu zaharul, laptele de soia, plicurile cu vanilie, coaja de lamaie si drojdia, pana se topeste zaharul. Se pune faina treptat, obtinandu-se un aluat potrivit de tare. Se fac 4 foi care se coc pe dosul tavii la 200°C.
 Pentru crema ne trebuie: 750 ml lapte de soia, 150 gr de miere, 4 plicuri de vanilie, 7 linguri de gris, o lamaie, atat coaja cat si sucul si 100 gr de unt de cocos. Laptele se fierbe impreuna cu vanilia si coaja rasa de la lamaie. Cand fierbe se adauga grisul. Se ia de pe foc si se adauga untul de cocos, mierea si sucul de lamaie.
Putem opta pentru o glazura din 2-3 lg de miere si 5-6 lg de nuca de cocos. Mierea putin incalzita se va intinde pe toata suprafata ultimei foi, apoi se va preasara nuca de cocos.
Se aseaza prima foaie pe platou si peste ea se pune crema. Din nou o foaie si crema pana cand toate cele patru foi se suprapun. Se glazureaza ultima foaie cu miere si fulgi de cocos.
Asa cum va spuneam, putem sa preparam prajituri si fara a combina oua, lapte si zahar!
Pofta buna!