Performantele şi medaliile câştigate la Jocurile Olimpice de la Paris le dau noi sperante copiilor aflati la început de drum în sport

04.08.2024 - Exemplul lui David Popovici îi inspiră pe cei mai mici să se înscrie într-un club sportiv și apoi să facă eforturi mari pentru a ajunge pe podium. Copiii au însă nevoie de susținere, inclusiv financiară, din partea părinţilor, care sunt nevoiţi să aloce sume consistente pentru antrenamente.
Una dintre problemele cu care se confruntă cei care fac yachting este lipsa unei baze sportive la Marea Neagră, spune antrenorul lui Ebru Bolat, prima femeie care reprezintă România într-o probă de yachting, la Jocurile Olimpice.
Liviu Doară, antrenor, club sportiv: Nu putem să plecăm în străinătate pentru că nu există fonduri. Avem bărci de ultima generație, dar nu putem să plecăm acolo pentru că nu avem bani. 
Despre lipsa infrastructurii pentru antrenamentele de înot a vorbit inclusiv David Popovici, iar mulți părinți se plâng și ei de acest lucru.
Ramona Sărărescu, mamă copil fost practicant de înot: În primul rând proximitatea bazinului de înot astfel încât să-i permită copilului  participarea la programul de antrenamente și să fie corelat cu programul de școală.
Adrian Rădulescu, antrenorul lui David Popovici: Mi-aș dori ca în România toți copiii să știe să înoate și acest lucru să fie cât se poate de accesibil, așa cum se întâmplă în cele mai multe țări din Europa.
David Popovici, campion olimpic: Este nevoie de bani investiți în sport, bani investiți cu cap la noi în țară.
Părinții spun că 8 ședințe de înot pe lună, la un bazin privat, îi costă cel puțin 500 de lei, iar la un bazin dedicat copiilor care fac performanță, chiar peste 600 de lei.

sursa: TVR